سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یکی از مهمترین خصوصیات یک نماینده توانایی پذیرش اشتباهاتش است. ازآنجا که نمایندگان مجلس به ضرورت اهمیت منصبشان با مشکلات و چالش های بسیار زیادی روبه رو هستند و در جایگاهی هستند که می توانند تصمیمات بیشماری بگیرند (یا از برخی تصمیمات پرهیز کنند)، گاهی ممکن است مسائل خوب پیش نرود و اشتباه کنند. نشانه یک نمایندهء خوب، تنها این نیست که از بروز اشتباهات جلوگیری کند، این است که وقتی مرتکب اشتباهی می شود، از آن درس بگیرد.
متاسفانه بعضی از کاندیداهای انتخابات، هیچ روحیهء انتقاد پذیری و قبول اشتباهاتشان را ندارند. این نه تنها در ایام انتخابات در مورد آنها صدق می‌کند بلکه پس از انتخاب هم حاضر نیستند اشتباهات خود را قبول کنند. یک فکر غلط اینجا وجود دارد که می‌گوید: «من نباید اشتباه خود را قبول کنم.» دلیل آن احتمالاً این است که با این کار آنها اعتبار و قدرت خود را از دست رفته می‌بینند. خیلی وقت ها می بینید که در ایام انتخابات وضع به همین منوال است. خیلی از کاندیداها به بهانه های مختلف از قبول اشتباهشان سر باز می زنند یا خیلی راحت کاری که کرده اند یا حرفی که زده‌اند را انکار می کنند!

 این دسته افراد مطمئنا در ایام مبارزات انتخاباتی قبول هر گونه مشکل در عملکردشان را واگذاری میدان به حریف می‌دانند. هر چند شاید به ظاهر کار درستی انجام می‌دهند اما اگر دقیقتر به موضوع بنگریم خواهیم دید که اگر فردی باتواضع تمام، اشتباهات قبلی خود را بپذیرد و برای جبران آنها راهکار دهد، مردم به صداقت او رای خواهند داد.
خوب! این پیش از انتخابات. اما پس از انتخاب چه؟ وقتی فرد رای مردم را گرفت و وکیل آنها شد چه؟
مشکل اینجا دیگر مبارزه های انتخاباتی نیست. این دیگر تمام شده، مشکل بحث انتقاد پذیری است و اینکه چطور افرادیکه قدرت دستشان است اشتباهات و خطاهایشان را مطرح نمی کنند و چطور از آنها درس نمی گیرند؟ مسئله این است که یک نماینده چطور می تواند از یک اشتباه بعنوان فرصتی برای نشان دادن تجربه و در عین حال قدرت خود استفاده کند؟
کنایه ای که اینجا پنهان است این است که خیلی از آقایان پذیرفتن اشتباهاتشان را نشانه ضعف می دانند. اما در بسیاری از موارد عکس این صادق است. پذیرفتن اشتباهاتمان به ما برای تقویت روابطمان با مردم، مدیران و اعضای ستاد انتخاباتیمان کمک میکند. مطمئنا فردی که اشتباهاتش را نپذیرد به نظر دیگران متکبر و غیرقابل اعتماد می آید؛ و هیچ نماینده مجلسی نمی خواهد غیرقابل اعتماد به نظر برسد چرا که به زودی نه تنها مردم، بلکه اعضای اصلی ستاد انتخاباتیش از او دل خواهند کند. به همین دلیل است که افراد صادق خیلی راحت اشتباهاتشان را می پذیرند. آنها می فهمند که اگر به این کار تمایلی نداشته باشند باید هزینه گزافی برای آن پرداخت کنند.
از این رو توصیه‌ای به همه کاندیداهای این دوره دارم. دوست دارم صادقانه به همه کاندیداها -مخصوصا آنها که مسئولت اجرایی بزرگتری داشته‌اند- بگویم: آقایان کاندیداها! صداقت خوب چیزی است. قبول اشتباهات هم آنطور که فکر می کنید کار سختی نیست. پذیرفتن اشتباهاتتان نشان می دهد که شما به روابطی که ایجاد کرده اید باور دارید. اطرافیان شما باید بدانند که شما هم انسان هستید. آنها باید بدانند که شما به آنها و به عملکرد خودتان اعتماد دارید که بگویید: «معذرت می خواهم. من نتوانستم این کار را خوب انجام دهم. خودم مسئولیت آن را قبول می کنم.»


نوشته شده در  دوشنبه 90/10/26ساعت  11:0 صبح  توسط حامیان محسن صرامی 
  نظرات دیگران()


لیست کل یادداشت های این وبلاگ
آرای خاموش خمینی شهر به سبد چه کسی ریخت؟
بیانیه(1)
پیروزی بزرگ
چهار سال وقت واقعا ضیقه!
فرهنگی ها و بازاری ها و همه مردم!
حمایت حاج آقا مکارم
درد دلهای بانو کشاورز
[عناوین آرشیوشده]